Véronique Moreels

Véronique Moreels

 

zag het levenslicht op 09 oktober 1971 en woont al sinds haar geboorte in de Poverstraat in Itterbeek waar ze nog steeds woont, samen met Alain en hun twee, inmiddels grote, kinderen.

Véronique is van opleiding leraar en heeft 15 jaar economie, Nederlands en geschiedenis gegeven in een Anderlechtse secundaire school.

In 1999 kwam zij voor het eerst in contact met reiki. Dit gebeurde eerder toevallig via haar man, Alain. Beiden genoten zij dat jaar de eerstegraadsinwijding.

Voor Véronique ging een heel nieuwe wereld open.

Aanvankelijk beperkte het reikiwerk zich tot persoonlijke ontplooiing en huishoudelijke toepassing binnen het gezin. Vaak combineerde ze dit met edelstenen en kristallen, waar ze al lang een passie voor koesterde.

In 2004 kreeg Véronique de ziekte van Hodgkin, een vorm van lymfeklierkanker. Zij was op dat moment ook zwanger van haar dochtertje, wat de zaak nog bemoeilijkte.

In die periode van haar leven, begon reiki een grotere rol te spelen. De ziekte moest worden aangepakt met chemotherapie en bestraling.

Véronique combineerde deze behandeling met veelvuldige reikibehandelingen.

De medische behandeling was geen lachertje, maar het herstel na iedere behandeling verliep wel sneller en vlotter dan voorspeld.

Zij heeft nooit durven vertellen aan de dokters dat zij de kracht en de energie had om te blijven tennissen...

In die periode kregen zij en haar man ook de tweedegraadsinwijding.

Inmiddels is de ziekte voltooid verleden tijd. Zelf zegt ze dat deze ervaring haar sterker en rijker heeft gemaakt. Zij heeft in een paar maanden tijd een ervaring opgedaan waarvoor veel mensen een heel leven nodig hebben. Door de ziekte heeft ze de essentie van haar bestaan leren inzien en heeft ze op een natuurlijke manier het onderscheid leren maken tussen wat belangrijk is en wat niet….

In september 2005, slechts 2 maanden na het einde van haar behandeling,  ging zij weer aan de slag in het onderwijs. Na 2 volledige schooljaren voelde zij dat er meer in dit leven zit dan alleen maar lesgeven.

Steeds meer en meer mensen vonden hun weg naar de Poverstraat voor rust, energie en goede raad…

In het voorjaar van 2007 is JUNIPER’S HEALING geboren. (Juniper = Véronique in de elfenwereld)

Een oord waar mensen tot rust komen, de nodige energie opdoen om verder te kunnen met hun leven. Waar grote en kleine kwalen besproken worden. Waar mensen heel hard aan zichzelf werken en tevreden zijn met elke stap die ze zetten in de goede zin in hun leven. Waar mensen zichzelf kunnen zijn: met hun kleine kantjes en toch de meester in zichzelf ontdekken!

In het voorjaar van 2010 ontving Véronique het reiki-meesterschap in Stonehenge, de meest magische plek ter wereld. (je vindt de foto’s ook op deze site)

Zij werd opgeleid door Veronika Reniers (België) en William Lee Rand (USA)

In september 2010 heeft Véronique het onderwijs vaarwel gezegd. Niet omdat het lesgeven niet meer leuk was, maar omdat ze vindt dat het onderwijs van vandaag en de jongeren van vandaag niet meer op elkaar afgestemd zijn.

Omdat het lesgeven haar wel in het bloed zit, heeft Véronique JUNIPER’S COACHING opgericht. (naast Juniper’s Healing)

Hierin houdt zij zich bezig met de begeleiding en ondersteuning van jongeren in hun leerproces. Plannen, schematiseren, inoefenen, motiveren... het komt allemaal aan bod, op maat van iedere leerling.

Als reiki-meester en leraar kan zij het spirituele en het pedagogische dan ook perfect met elkaar combineren.

Sinds 2011 organiseert zij ook thema-avonden : dit zijn gezellige bijeenkomsten bij haar thuis waar telkens een bepaald thema aan bod komt. Voorbeelden hiervan zijn 'Voeding en energie, chakra's, EFT, ...) Meer info vind je onder de rubriek 'Thema-avonden'.

Omdat Véronique meer en meer tot het besef kwam dat preventie heel belangrijk is, volgde zij de opleiding causale voetreflexologie.

In het Westen gaat men er vaak van uit dat gezondheid een feit is en schiet men pas in actie wanneer het lichaam ziek wordt. Men gaat dan naar de dokter en hoopt op een mirakelmedicamentje.

In het Oosten denkt men heel anders over gezondheid: daar wordt gezondheid beschouwd als een kostbare zaak. Mensen investeren er in hun gezondheid door yoga, tai chi, reiki, reflexologie toe te passen.

Want zo lang mogelijk zo gezond mogelijk blijven, dat wil toch iedereen??

Intussen is Véronique zo  gepassioneerd door het werk op de voeten dat dit het grootste deel van haar werk uit maakt.

Véronique heeft 1 grote wens :  zo veel mogelijk mensen zo lang mogelijk gezond houden, zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Want gelukkig zijn is een recht voor iedereen !