WAT IS VOETREFLEXOLOGIE?

Voetreflexologie bestaat al heel lang. 5000 jaar geleden masseerden mensen elkaars voeten in China, India, Egypte en bij de Indianen.

Om te begrijpen hoe voetreflexologie werkt, moet je weten dat je voeten een afspiegeling zijn van je hele lichaam. De verschillende voetzones corresponderen met de verschillende organen en weefsels. In feite zijn je voeten een 'verkleinde foto' van je hele lichaam.

Door de verschillende voetzones te bewerken wordt er een reactie opgewekt in het overeenkomstig lichaamsdeel. Je lichaam zal na iedere behandeling een nieuw evenwicht zoeken. Op die manier wordt je gezondheid hersteld en bewaard.

Uiteraard moet je niet ziek zijn of klachten hebben om af en toe eens met je voetjes te laten spelen. De bedoeling is om zo lang mogelijk zo gezond mogelijk door het leven te gaan om er volop te kunnen van genieten. Willen we dat niet allemaal?

Daarom is voorkomen nog steeds beter dan genezen !

 

WAARIN VERSCHILT CAUSALE VOETREFLEXOLOGIE VAN KLASSIEKE VOETREFLEXOLOGIE?

Zoals de benaming het al aangeeft gaan we bij de causale voetreflexologie op zoek naar de oorzaken van ongemakken. Wij stellen niet alleen vast welk orgaan belast is of haar beweging verloren heeft maar wij gaan zoeken naar de oorzaken van dat bewegingsverlies.

Daarnaast zullen wij pijnlijke zones verlaten en combineren met andere zones om zo het probleem of het ongemak aan te pakken. Bij causale voetreflexologie lig je niet op de pijnbank !

Ook nog interessant om te weten is dat wij organen steeds combineren met emotionele zones in de hersenen (uiteraard ook via de voeten).

Veel ongemakken vinden hun oorsprong immers in een emotie of een conflict.

Praktisch gezien is er nog een groot verschil: de klassieke voetreflexoloog behandelt eerst de ene voet en daarna de andere. De causale voetreflexologie verspringt voortdurend van de ene naar de andere voet.

 

CAUSALE VOETREFLEXOLOGIE VOOR BABY'S EN KINDEREN

Ja hoor, je leest het goed: ook baby's en kleine kinderen hebben er baat bij om geregeld eens hun voetjes te laten masseren. Er staat geen leeftijdsbeperking op causale voetreflexologie!

Baby's en kinderen evolueren snel. Hun lichaam en hun geest maken op 1 jaar tijd een veel grotere ontwikkeling door dan bij volwassenen. Het is dan ook begrijpelijk dat dit niet altijd even harmonieus verloopt. Door hun voeten te masseren helpen we kinderen om gemakkelijker te evolueren.

In volgende gevallen kan causale voetreflexologie hulp bieden :

reflux

zindelijkheid

concentratieproblemen

stotteren

moeilijk spreken

overgang van borstvoeding naar flesvoeding

fijne motoriek verbeteren

groeiproblemen (te groot, te klein)

gedragsproblemen

huiduitslag

allergieën

oogproblemen

acné

eetstoornissen

zelfverminking

...

Het spreekt voor zich dat de behandeling van een baby of een klein kind aangepast is aan de leeftijd. Hoe jonger het kind, hoe sneller en korter de behandeling verloopt. Er wordt nooit geforceerd, het ritme van het kind wordt steeds gerespecteerd. Baby's kunnen bijvoorbeeld even goed behandeld worden terwijl ze aan het slapen zijn op de schoot van mama (of papa) of terwijl ze gevoed worden. Peuters en kleuters mogen gerust een speeltje of knuffel meebrengen, wie al kan lezen mag een boekje (voor)lezen of anders tover ik wel een verrassing uit mijn kast ...

Voor kinderen gelden volgende tarieven :

0 - 5 jaar : 50 euro (baby's, peuters, kleuters)

6 - 11 jaar : 55 euro (lagere school-kinderen)

12 - 15 jaar : 60 euro (pubers)

16+ : 65 euro

 

 

PRAKTISCHE WEETJES

Ik volgde naast mijn algemene opleiding volgende bijscholingen en specialisaties in het kader van causale voetreflexologie :

autisme

menopauze

hoofdpijn

oogproblemen

vermoeidheid

incontinentie

specialisatie baby's en kinderen

zenuwstelsel

Chinese geneeskunde